ساخت و ساز در جنگلها و مراتع کشور آنقدر سریع انجام میشود که هیچ بعید نیست تعداد ویلاها در این مناطق بزودی از تعداد درختان جنگلهای کشور پیشی بگیرد.
نکته اینجاست که رانتهایی در کشور وجود دارد که زمینه را برای واگذاری زمینها و مراتع به افراد بانفوذ فراهم میکند، به همین دلیل شهرکسازی در منابع طبیعی کشور رشد چشمگیری داشته است. عبدالوحید فیاضی، نماینده مردم نور با انتقاد از بیتوجهی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور نسبت به انجام وظایف خود به خانه ملت گفته، متاسفانه سازمانی که باید حامی محیط زیست باشد، اکنون با ارائه مجوزهای تغییر کاربری اراضی، تیشه به ریشه منابع طبیعی کشور زده است. به اعتقاد این نماینده مجلس، واگذاری هکتارها زمین زراعی و جنگلی به افراد، خلافی است که سازمان جنگلها عامل اصلی به وقوع پیوستن آن است.
این در حالی است که باید گفت ساخت و ساز شهرک در مناطق جنگلی کشور مانند قطع کردن چند اصله درخت در دل جنگل نیست که سازمان جنگلها به بهانه کمبود نیرو بخواهد نسبت به وقوع آن ابراز بیاطلاعی کرده یا وجود آن را انکار کند.
افزون بر این فیاضی با بیان اینکه سازمان جنگلها یکی از عوامل اصلی نابودی جنگلهای کشور است یادآور شده مراقبت از جنگلها به عهده سازمان جنگلهاست و از این رو قوه قضاییه باید به عنوان شورای حفظ بیتالمال به این موضوع ورود کند.
به نظر میرسد در چنین شرایطی دستگاههای قضایی و سازمان بازرسی کل کشور باید با ورود موضوع از ساخت و ساز و تغییر کاربری منابع طبیعی کشور جلوگیری کند. این درحالی است که مسئولان سازمان جنگلها نیز ادعا میکنند تاکنون هر نوع تغییر کاربری با داشتن مجوزهای لازم بوده است، اما رمضان شجاعیکیاسری، نماینده مردم ساری معتقد است توضیحات مسئولان سازمان جنگلها و وزارت جهاد کشاورزی درباره مجوزدار بودن تمام تغییر کاربریهای صورت گرفته قانعکننده نیست، زیرا بسیاری از ساخت و سازها در مکانهای غیرمجاز صورت گرفته بنابراین بررسیهای نمایندگان مجلس تا رسیدن به نتیجه ادامه خواهد داشت. قرار است بررسیهای نمایندگان دراین باره به صورت گزارشی در اختیار هیات رئیسه مجلس قرار گرفته و در صحن ارائه شود.