آخرین خبرها
خانه / گزارش / توفان طلاق​ به​ شهرستان ها رسيد
توفان طلاق​ به​ شهرستان ها رسيد

توفان طلاق​ به​ شهرستان ها رسيد

طلاق ديگر فقط در کلانشهرها بيداد نمي کند، اين روزها پاي آسان آشنا شدن و آسان جدا شدن به استان هاي ديگر نيز باز شده است .گواه اين ادعا نيز آمار سازمان ثبت احوال است که تحقيقات جام جم ثابت مي کند بر اساس آن طلاق در استان هاي گيلان، خراسان رضوي و کرمانشاه نسبت به جمعيت شان در 9 ماهه گذشته رشد داشته و به اعتقاد کارشناسان دلايلي مانند ناآگاهي از شيوه هاي برقراري تعامل مثبت بين زوج ها، اعتياد، فقر اقتصادي و فرهنگي و از همه مهم تر استفاده نادرست از فضاي مجازي و گسترش برنامه هاي ماهواره اي که در آنها طلاق را امري معمولي و آسان جلوه مي دهند، در گسترش آن نقش داشته است. تا مدتي پيش که سازمان ثبت احوال آمار شش ماهه اول سال را منتشر کرد همه نگراني و هشدار ها به اين ختم مي شد که در استان هايي مانند تهران و البرز از هر 2.8 ازدواج يکي به طلاق مي انجامد يا 13.3 درصد طلاق ها در کشور در سال اول زندگي مشترک همسران اتفاق مي افتد؛ اما آمار
9 ماهه گذشته امسال سازمان ثبت احوال خبر از اين مي دهد که مسئولان بايد دغدغه افزايش طلاق در استان هاي محروم را نيز داشته باشند، زيرا شرايط طلاق خارج از کلانشهرها نيز نگران کننده است.
علي اکبر محزون، مديرکل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال درباره رشد طلاق در استان هاي کشور به جام جم مي گويد: در 9ماه گذشته در استان هاي گيلان، خراسان رضوي و کرمانشاه نسبت به جمعيت شان بيشترين تعداد طلاق ثبت شده، اما تحليل نهايي درباره علل شرايط آنها در پايان سال بايد ارائه شود.

رشد 4.2 درصدي طلاق
براساس اطلاعاتي که سازمان ثبت احوال در اختيار جام جم قرار داده، مي توان گفت در 9ماه گذشته 122 هزار و340 واقعه طلاق در کشور به ثبت رسيده،اين درحالي است که در مدت مشابه سال گذشته 117هزار و 384 واقعه طلاق در کشور ثبت شده بود، بنابراين مي توان نتيجه گرفت در 9 ماهه امسال طلاق در کشور 4.2 درصد رشد داشته است.
علاوه براين در اين مدت 16 هزار و 110 واقعه طلاق يعني حدود 13.2 درصد از طلاق ها در کمتر از يک سال زندگي مشترک اتفاق افتاده و 47.3 درصد از طلاق ها نيز در پنج سال اول زندگي مشترک افراد ثبت شده است.
اين در حالي است که خبرگزاري مهر ديروز در گزارشي ادعا کرد سه استاني که رشد بيشتري در ثبت طلاق داشته اند به ترتيب استان کرمان با 3731، کهگيلويه و بويراحمد با 1094 مورد و سيستان و بلوچستان با 1381 مورد بوده اند که به ترتيب از رشد 49.8 درصدي، 40.1 درصدي و 32.3 درصدي روبه رو بوده اند. اما مديرکل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال معتقد است عاملي که سبب شده رشد طلاق دراين استان ها قابل توجه باشد عملکرد دفاتر ثبت است نه افزايش طلاق دراين استان ها؛ چون ممکن است گزارش طلاق ها در مدت محدودي به ثبت رسيده باشد به همين دليل براي تحليل درست اين اتفاق بايد منتظر آمار کلي طلاق در پايان سال بود.

استفاده اشتباه از فضاي مجازي
کارشناسان دلايل زيادي براي افزايش طلاق در استان هاي کشور بيان مي کنند، از فقر اقتصادي و فرهنگي گرفته تا نبود آموزش و مشاوره پيش از ازدواج؛ اما عاملي که کارشناسان در تمامي استان هاي کشور از آن به عنوان دليل طلاق ياد مي شود، چيزي نيست جز استفاده نادرست از فضاي مجازي.
محمدرضا اميري کهنوج، نماينده کرمان در اين باره به جام جم مي گويد: رواج استفاده از ماهواره و فضاي مجازي تاثيري زيادي روي خانواده ها داشته، اين عوامل در گذشته مطرح نبود، اما اين روزها فراگير شده و چون بيشتر خانواده ها نحوه استفاده درست از فناوري را فرا نگرفته اند تحت تاثير نکات منفي آن قرار گرفته و دستخوش آسيب مي شوند. اغلب کارشناسان معتقدند نحوه استفاده نادرست از ظرفيت هاي فضاي مجازي سبب شده اعضاي خانواده از يکديگر فاصله گرفته و نسبت به مشکلات يکديگر بي تفاوت شوند در نتيجه اين روزها بزرگان و ريش سفيدان فاميل مانند گذشته براي حل مشکلات اعضاي خانواده پادرمياني نمي کنند.
محمدرضا زاهد شيخي، روان شناس و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد زاهدان نيز در گفت وگو با جام جم مي افزايد: شبکه هاي ماهواره اي و استفاده نادرست از شبکه هاي اجتماعي به افزايش طلاق در استان زاهدان دامن زده است.
اين درحالي است که با آموزش نحوه درست استفاده از شبکه هاي مجازي مي توان آمار ازدواج را افزايش داد و از آمار طلاق کاست، برخي کارشناسان معتقدند بايد تلاش کرد تا محله هاي قديم در فضاي مجازي شکل گرفته و اعضاي محله ها با حضور در شبکه هاي مجازي از احوال يکديگر باخبر شده و نسبت به رفع مشکل همسايه هاي خود اقدام کنند.
دکتر سعيد محمدي صادق، جامعه شناس و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد زاهدان نيز دراين باره به جام جم مي گويد: فناوري به تمامي استان هاي کشور وارد شده، اما براي رواج فرهنگ درست استفاده از آن تلاشي صورت نگرفته، به همين دليل در سيستان و بلوچستان پس از بحث مواد مخدر دومين عامل طلاق استفاده نادرست از فضاي مجازي است که در بين تحصيلکرده ها و ساير گروه هاي جامعه رايج شده است.

نبود مشاوره و آموزش
در کنار استفاده نادرست از فضاي مجازي و شبکه هاي ماهواره اي بايد يادآور شد برخي کارشناسان معتقدند نبود برنامه هاي آموزشي و کلاس هاي مشاوره سبب شده جوانان براي شروع زندگي مشترک آمادگي لازم را به دست نياورند. در واقع نظام آموزشي کشور به شکلي طراحي نشده که افراد توانايي حل مساله را به دست بياورند؛ به همين دليل مسائل پيش پا افتاده نيز در زندگي مشترک به طلاق ختم مي شود.
محمدباقر اسلامي، معاون فرهنگي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري کل استان کرمان نيز به جام جم توضيح مي دهد: براساس آمار هشت ماهه گذشته در استان کرمان پرونده هاي مربوط به مشکلات خانوادگي نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 10درصد کاهش داشته است.
اسلامي درباره دلايل طلاق گرفتن زوجين در اين استان يادآور مي شود: مسائل اقتصادي و ارائه نشدن آموزش هاي پيش از ازدواج سبب شده زوج هاي جوان خيلي زود به مشکل برخورده و براي گرفتن طلاق پيشقدم شوند.
به گفته وي، در استان کرمان قضات دليل اصلي طلاق را مشکلات اقتصادي و تجمل گرايي و پايين آمدن سطح درآمد مردم مي دانند؛ علاوه بر اين استفاده نادرست از فضاي مجازي نيز سبب بي اعتمادي اعضاي خانواده نسبت به يکديگر شده است.
اين درحالي است که برخي جامعه شناسان نيز معتقدند دولت بايد از خانواده ها حمايت بيشتري کند، زيرا ديگرمانند دوره کشاورزي و دامداري سود تلاش خانواده ها براي پرورش فرزندان به والدين نمي رسد.درواقع در دنياي مدرن نتيجه تلاش والدين براي پرورش کودکان به دولت ها مي رسد، به همين خاطر دولت ها بايد بيش از گذشته نياز خانواده و جوانان را برآورده کنند.

تغيير سبک زندگي
گروهي ديگر از کارشناسان نيز تاکيد مي کنند که براي کاهش طلاق بايد سبک زندگي خانواده ها را تغيير داد و شرايطي را ايجاد کرد که آنها نسبت به ارزش ها وفادار بمانند.
غلام محمد زارعي، نمايند بوير احمد و دنا در مجلس نيز در گفت وگو با جام جم عنوان مي کند: مسائل فرهنگي و اقتصادي در افزايش طلاق بي تاثير نيست؛ اما بايد شيوه هاي صحيح زندگي نيز به افراد آموزش داده شود. وي مي افزايد: اکنون سبک زندگي مردم به شکلي است که به مسائل فردي بيشتر توجه مي کنند، اين درحالي است که براي بهبود شرايط بايد سبک زندگي شهروندان تغيير کرده و خانواده محور شوند. افزون براين، براي اصلاح ديدگاه برخي جوانان نيز بايد تلاش کرد؛ زيرا بر خلاف گذشته برخي از آنها معيار هاي اشتباهي براي ازدواج در نظر مي گيرند.

طلاق ديگر فقط در کلانشهرها بيداد نمي کند، اين روزها پاي آسان آشنا شدن و آسان جدا شدن به استان هاي ديگر نيز باز شده است .گواه اين ادعا نيز آمار سازمان ثبت احوال است که تحقيقات جام جم ثابت مي کند بر اساس آن طلاق در استان هاي گيلان، خراسان رضوي و کرمانشاه نسبت …

این بازبینی را بررسی کنید

رای کاربر: اولین نفر !
0

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا