آخرین خبرها
خانه / گزارش / آشفته بازار درمان بيماري هاي جنسي
آشفته بازار درمان بيماري هاي جنسي

آشفته بازار درمان بيماري هاي جنسي

کمتر از انگشتان يک دست؛ اين آمار کلينيک هاي دولتي سلامت جنسي کشورمان است که دست به دست تابو بودن مسائل جنسي در جامعه داده تا خانواده در برابر برخي آسيب هاي اجتماعي بي دفاع بماند و بستر براي فعاليت فرصت طلبان مهيا شود؛ چراکه سودجويان با تبليغ و فروش داروهاي تقلبي بيماري هاي جنسي که برخي شبکه هاي ماهواره اي و عطاري ها را تسخير کرده،به آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد و طلاق دامن مي زنند.
سال گذشته وزارت بهداشت با کمک بيمه هاي درماني تلاش کرد تا کلينيک هاي سلامت جنسي را در استان هاي مختلف کشور راه اندازي کند؛ تلاشي که به نظر مي رسد راه به جايي نبرده، زيرا هنوز شهروندان براي دسترسي به اين مراکز با مشکل روبه رو هستند.
قرار بود در اين کلينيک ها خدمات سلامت جنسي از سوي متخصصان زنان، اورولوژيست ها، روان شناسان و حتي کارشناسان حقوقي ارائه شود و در اين بين مراجعه کنندگان با پرداخت تعرفه دولتي از اين خدمات که شامل درمان ناباروري و درمان اختلالات جنسي مي شود بهره مند شوند، اما کارشناسان منتقد انگشت روي تعداد محدود کلينيک هاي سلامت جنسي و ضعف در برنامه هاي آموزشي گذاشته و تاکيد مي کنند وزارت بهداشت در رسيدن به اين هدف موفق نبوده است.
محمداسماعيل مطلق، مديرکل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت درباره تعداد کلينيک هاي سلامت جنسي مي گويد: تاکنون 17 دانشگاه علوم پزشکي در سراسر کشور براي راه اندازي اين کلينيک ها اعلام آمادگي کرده اند، اما سه دانشگاه شامل دانشگاه علوم پزشکي تبريز، شيراز و تهران، موفق شده اند اين کلينيک ها را راه اندازي کنند.او ابراز اميدواري مي کند از مهر امسال به بعد، راه اندازي کلينيک هاي ديگر در نقاط مختلف کشور هم نهايي شود تا مراجعان بتوانند از خدمات اين کلينيک ها بهره مند شوند.

    بي توجهي مرگبار
اگرچه مراکز خصوصي نيز براي درمان ناباروري و درمان اختلالات جنسي فعالند، اما همچنان جاي کلينيک هاي سلامت جنسي که همه خدمات درماني مرتبط با اين حوزه را به شکل متمرکز و با تعرفه دولتي ارائه کند، بشدت احساس مي شود.
همايون هاشمي، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از تعداد محدود کلينيک هاي سلامت جنسي تصريح مي کند: مشکل اصلي اين است که دولت ها هيچ وقت سرانه اي را براي آموزش و پيشگيري در نظر نگرفته اند به همين دليل مشکلات کوچک مردم به مشکلات بزرگي بدل مي شود که جامعه را تحت تاثير قرار مي دهد.
اين درحالي است که نپرداختن به مشکلات، ناتواني و بيماري هاي جنسي سبب شده بسياري از افراد اين مساله را تابو دانسته و درباره آن با نزديکان خود و حتي پزشکان نيز صحبت نکنند.
اين مساله سبب شده بازار تبليغ داروهاي تقلبي درمان بيماري و ناتواني هاي جنسي آنقدر داغ باشد که عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس آن را به بازار مکاره تشبيه و تاکيد مي کند: تبليغ دارو هايي که در آن از مواد مخدر استفاده شده، در شبکه هاي ماهواره اي و برخي عطاري ها سبب شده افراد ناآگاه صدمات جبران ناپذيري ببينند.
کارشناسان اعتقاد دارند براي رفع اين معضل افراد بايد آگاه شوند به چنين مشکلاتي مانند بيماري نگاه کنند؛ چراکه براحتي در زنان و مردان قابل درمان است.
سود فروش داروهاي تقلبي درمان ناتواني هاي جنسي آنقدر زياد است که بازاريابي براي فروش اين داروها از برخي شبکه هاي ماهواره اي، عطاري ها و وبسايت ها فراتر رفته و پاي تبليغات در اين زمينه به پيامک هاي شبکه هاي تلفن همراه نيز باز شده؛ به طوري که به گفته کارشناسان از سيل اين تبليغات مي توان نتيجه گرفت که سودجويان درآمد هنگفتي از اين طريق کسب مي کنند؛ درآمدي که حاصل نمي شود مگر با فروپاشي خانواده ها.

    آتش طلاق و اعتياد
مواد مخدر و محرک بيشترين مواد تشکيل دهنده داروهاي ناتواني جنسي است که در شبکه هاي ماهواره اي و عطاري ها به فروش مي رسد. به همين خاطر مصرف کنندگان آن شايد براي مدت کوتاهي مشکل شان را برطرف شده ببينند، اما خيلي زود مشکل بزرگ تري مانند اعتياد گريبان آنها را خواهد گرفت.
مجيد رضازاده، رئيس مرکز توسعه پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور نيز اين مساله را تائيد مي کند.
آن طور که او تصريح مي کند، تاکنون پژوهش دقيقي درباره اين که چه ميزان از طلاق ها و اعتياد ها ناشي از بيماري هاي جنسي است، صورت نگرفته اما مشاهدات کارشناسان و بررسي مسائل افرادي که به مراکز بهزيستي مراجعه مي کنند گواهي است بر اين که علت بيش از 50 درصد اعتيادها و طلاق ها درجامعه ناتواني يا بيماري جنسي است. اين درحالي است که کارشناسان تاکيد مي کنند که 90درصد اختلالات و بيماري هاي جنسي با مشاوره برطرف مي شود و فرد نيازي به مصرف دارو پيدا نمي کند.
رئيس مرکز توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي مي افزايد: براي کاهش چنين آسيب هايي بايد آموزش هاي پيش از ازدواج جدي تر دنبال شود و اين آموزش ها با توجه به سن و جنس افراد در سنين مختلف به آنها ارائه شود.
به نظر کارشناسان اگر اين آموزش ها بدرستي دراختيار افراد قرار گيرد، آنها هيچ وقت براي کسب اطلاعات به سراغ منابع نامعتبر نمي روند؛ چراکه امروزه بيشتر افراد از طريق کانال هاي غيررسمي که اغلب در اختيار افراد فرصت طلب است، درباره چگونگي درمان اختلالات جنسي خود اطلاعات جمع آوري مي کنند؛ اطلاعاتي که در بيشتر مواقع اشتباه بوده و بر مشکلات آنها اضافه مي کند.

کمتر از انگشتان يک دست؛ اين آمار کلينيک هاي دولتي سلامت جنسي کشورمان است که دست به دست تابو بودن مسائل جنسي در جامعه داده تا خانواده در برابر برخي آسيب هاي اجتماعي بي دفاع بماند و بستر براي فعاليت فرصت طلبان مهيا شود؛ چراکه سودجويان با تبليغ و فروش داروهاي تقلبي بيماري هاي جنسي …

این بازبینی را بررسی کنید

رای کاربر: 4.9 ( 1 نظر)
0

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا